Helikoptertur i Stockholm

Helikoptertur ovanför Stockholm

Innehållsförteckning

Stockholm, ofta kallad Nordens Venedig, är känt för sina pittoreska vyer, historiska byggnader och den unika skärgården. Men för den som söker en upplevelse utöver det vanliga, erbjuder en helikoptertur över Stockholm en chans att se stadens skönhet från ett helt nytt perspektiv. Att sväva högt över landmärken som Gamla Stan, Djurgården och Stockholms slott ger en hisnande känsla och en oförglömlig utsikt över stadens mest ikoniska platser. Oavsett om du planerar en romantisk helikoptertur för två eller bara vill uppleva spänningen av att flyga, finns det något för alla i denna upplevelse. Men hur mycket kostar en helikoptertur i Stockholm, och vad kan man förvänta sig? Läs vidare för att få all information du behöver inför ditt luftburna äventyr.

Populära rutter för helikopterturer i Stockholm

När det kommer till helikopterturer i Stockholm, finns det flera populära rutter som erbjuder fantastiska vyer och minnesvärda upplevelser. Här är några av de mest omtyckta rutterna:

  1. Stockholm City Tour Den här rutten ger dig en omfattande överblick över centrala Stockholm. Du får se stadens ikoniska byggnader såsom Stadshuset, Kungliga slottet, och Gamla Stan från ovan. Turen inkluderar även en flygning över Djurgården där du kan se Gröna Lund, Skansen och Vasamuseet.

  2. Skärgårdsturen Stockholm är känt för sin vackra skärgård med över 30 000 öar, kobbar och skär. Denna rutt tar dig över några av de mest pittoreska delarna av skärgården, där du kan beundra de små byarna, vackra villorna och det glittrande vattnet från ett fågelperspektiv. Skärgårdsturen är perfekt för naturälskare och de som vill uppleva Stockholms naturliga skönhet.

  3. Södermalm och Söderort För en annorlunda vy av Stockholm kan du välja en rutt som fokuserar på Södermalm och de södra förorterna. Här får du se en blandning av urbana och gröna områden, inklusive Tantolunden, Globen och de mer moderna delarna av staden.

  4. Kvällsturen En helikoptertur på kvällen erbjuder en magisk upplevelse när stadens ljus börjar tändas. Att flyga över Stockholm när solen går ner och se hur staden lyser upp i natten är något alldeles speciellt. Denna tur inkluderar ofta flygning över centrala Stockholm och skärgården för en komplett upplevelse.

Varje rutt erbjuder en unik syn på staden och dess omgivningar, och oavsett vilken du väljer kommer du garanterat få en oförglömlig upplevelse. Nästa gång du planerar att utforska Stockholm, överväg att se staden från ovan med en helikoptertur.

Följ med på en helikoptertur över Stockholm

Priser för Helikopterturer i Stockholm

Priserna för helikopterturer i Stockholm varierar beroende på flera faktorer som turens längd, rutt och eventuell tilläggstjänster. För en kortare helikoptertur på cirka 15-20 minuter, kan priset ligga på runt 1 500 till 2 000 kronor per person. Dessa turer är perfekta för den som vill få en snabb överblick över stadens mest kända landmärken och omgivningar.

För de som vill ha en längre och mer omfattande upplevelse, finns det turer som varar mellan 30 och 60 minuter. Dessa turer kostar vanligtvis mellan 3 000 och 5 000 kronor per person. Längre turer kan inkludera flygningar över Stockholms skärgård, där man kan njuta av den natursköna utsikten över öar och vatten.

Det finns även exklusiva paket för två, vilket är ett populärt val för romantiska utflykter eller speciella tillfällen. Dessa paket kan kosta från 5 000 kronor och uppåt, beroende på vad som ingår. Vissa operatörer erbjuder tillval som champagne, picknickkorgar eller landningar på utvalda platser för en extra touch av lyx.

Priserna kan också variera beroende på säsong och efterfrågan. Under sommarmånaderna och högtider kan priserna vara något högre på grund av den ökade efterfrågan. Det är därför en bra idé att boka i förväg för att säkerställa att du får den tur och det datum som passar dig bäst.

Helikopter över Stockholm stad

Helikoptertur över Stockholm

Förbered dig på en fantastisk upplevelse med spektakulära vyer under denna guidade helikoptersightseeing över centrala Stockholm. Denna tur garanterar en oförglömlig upplevelse för både infödda stockholmare och besökare!

Helikopter över Stockholms skärgård

Helikoptertur över Stockholms skärgård

Utforska Stockholms skärgård, med sina 30 000 öar, på ett helt nytt sätt! Kombinera spänningen av en RIB-båtstur genom skärgårdens vatten med den hisnande upplevelsen av helikoptersightseeing. En perfekt blandning av adrenalin och naturskönhet som du sent kommer att glömma.

Instrumentpanel från en helikopter

Privat helikoptertur Stockholm

Upplev Stockholm från ovan med en exklusiv privat helikoptertur. Denna 20-minuters guidade tur erbjuder en spektakulär utsikt över staden och dess omgivningar. Turen är perfekt för upp till fem personer och låter dig skräddarsy rutten tillsammans med piloten, vilket ger möjlighet att flyga över betydelsefulla platser som hemmet eller sommarstugan.

Frågor och svar om helikopterturer i Stockholm

Helikoptrar som används för turistflygningar över Stockholm brukar flyga på en höjd av cirka 300 till 600 meter för att ge passagerarna bästa möjliga utsikt över staden och dess omgivningar. Generellt kan helikoptrar flyga upp till 3 000 till 6 000 meter, beroende på modellen och väderförhållandena.

Priserna för en helikoptertur i Stockholm varierar beroende på längden på turen och vilken rutt du väljer. En kortare tur på cirka 15-20 minuter kan kosta runt 1 500 till 2 000 kronor per person. Längre turer, som varar mellan 30 och 60 minuter, kan kosta från 3 000 kronor och uppåt. För specifika priser och paket rekommenderas att kolla in tjänster som erbjuds av Liveit och Greatday.

Helikoptrar som används för sightseeing kan nå hastigheter upp till cirka 200 km/h, men under turistflygningar hålls hastigheten ofta lägre för att passagerarna ska kunna njuta av utsikten. Vanligtvis flyger helikoptrarna i en hastighet mellan 100 och 150 km/h under dessa turer.

Räckvidden för en helikopter beror på dess modell och bränslekapacitet. Många helikoptrar som används för turistflygningar kan flyga upp till 500 kilometer på en enda tank. Detta innebär att de lätt kan täcka hela Stockholmsområdet och skärgården under en tur.

Helikopterturer på andra orter

För den som vill uppleva fler delar av Sverige från ovan, erbjuder helikopterturer en unik möjlighet att se städer och landskap från ett nytt perspektiv. Från Göteborgs livliga hamn till Malmös vackra kust och Östersunds natursköna omgivningar, finns det många platser att utforska med helikopter. Här är en översikt över de mest populära destinationerna och vad du kan förvänta dig av dessa flygupplevelser.

 

Familj i helikoptertur

Helikoptertur över Göteborg, Malmö eller Östersund

Njut av vidsträckta vyer över både stad och natur. Att se takåsar, landmärken och vattenvägar från luften ger verkligen en extra touch av lyx. Piloten tar sightseeing till nya höjder och erbjuder en helt ny upplevelse.

Johan Bergman
Johan Bergman
En friluftsmänniska som trivs bäst utomhus. Bestigit flera berg runt om i Europa och vandrar gärna fina vandringsleder. Är även gift och har två pojkar. Oftast behöver jag inte göra någon extrem aktivitet utan ibland är det faktiskt trevligast att bara tälta med familjen!

Hur bra var denna guide?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Bli den första att rösta hur bra du tyckte guiden var!